STICHTING MIROSA

Marieke Walet

Marieke Walet

Uitgaan van de kracht van het gezin en andere betrokkenen

Als Orthopedagoog ben ik gespecialiseerd in kinderen, jongeren en jongvolwassenen waarbij de ontwikkeling niet vanzelf gaat. De oorzaak van een ontwikkeling die achterblijft kan zijn dat een kind, jongere of jongvolwassene bijvoorbeeld een (licht) verstandelijke beperking, autisme of ADHD heeft. Maar het kan ook zijn dat er dingen zijn gebeurd in de thuissituatie of op school waardoor het hele gezin even wat extra ondersteuning nodig heeft om het gewone leven weer op te kunnen pakken.

Connect met Marieke

Ik bied altijd kortdurende ondersteuning en ga daarbij uit van de kracht van het gezin of de personen die betrokken zijn. Wat goed gaat, gaan we versterken. Voor wat moeilijk gaat, zoeken we samen naar een oplossing.

Dat ‘samen’ vind ik erg belangrijk. Het lukt jou / jullie even niet alleen, ik help jullie mee op weg. Totdat je zelf weer alle kracht en moed hebt verzameld. Daarom is het belangrijk dat je zelf actief betrokken bent bij het zoeken naar hoe het beter kan.

Naast Orthopedagoog ben ik ook trainer Mindfulness voor kinderen en jongeren. Regelmatig geef ik 8-weekse trainingen waarin we vooral op een speelse, ervaringsgerichte manier kijken hoe we jouw aandacht een stukje sterker kunnen maken. Daarmee kun je lastige emoties, moeilijke situaties of spannende gebeurtenissen beter ‘de baas’. Je leert immers beter ‘baas’ te zijn van allerlei gevoelens. Ook voor kinderen en jongeren met ADHD, ASS, stemmingsproblemen of agressieproblemen kan Mindfulness een goede manier zijn om meer grip te krijgen op emoties of aandacht.

Bij Mirosa word ik op de achtergrond vaak betrokken om mee te denken met de therapeuten en begeleiders. Soms is het namelijk erg fijn om samen na te denken over een vraag, en wat het passende antwoord kan zijn. Als ik bij jouw situatie betrokken word, zal de begeleider of therapeut dit altijd eerst met jou en je verwijzer overleggen.

Deel deze pagina

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Twitter

Direct contact met Marieke

Recente berichten