STICHTING MIROSA

Marie van Steensel

Marie van Steensel

Samen staan we Sterk

Ik ben mede oprichter en voorzitter van Stichting Project Mirosa, community voor zelfrealisatie.

De afgelopen jaren is er bijzonder hard gewerkt om een statement te maken in de regio zuidoost-Brabant als het gaat om hulpverlening voor jongeren. En dan specifiek voor jongeren die tussen wal en schip vallen. Jongeren die onverhoopt in de problemen zijn gekomen en in de reguliere zorg geen aansluiting vinden.

Dit initiatief slaat aan. Er is dringend behoefte aan passende hulpverlening. Om de kans van slagen te maximaliseren en om te kunnen blijven verbeteren gaan we een samenwerking aan met verschillende organisaties, professionals en vrijwilligers. Samen staan we sterk. Samen kunnen we de jongeren en hun gezinnen helpen die in het reguliere (zorg) systeem geen hulp (kunnen) krijgen.

Connect met Marie

Zorg coördinator | Eclectisch werkend therapeut | Projectleider NLS | Vakspecialist ervaringswerker Complexe chronische vroegkinderlijke traumatisering.

Mijn persoonlijke ambitie is om mensen die ‘vastlopen’ in het leven weer op de juiste ‘rails’ te krijgen. Dit doe ik door verschillende methodieken, ondersteuning en begeleiding waarvoor ik geschoold ben. Ik ben van mening dat het belangrijk is te investeren in je zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Met veel plezier volg ik ieder jaar meerdere trainingen en bijscholing o.a. op de Nederlandse academie voor psychotherapie te Amsterdam.

Door mijn vele levenservaringen heb ik een groot empathisch vermogen ontwikkeld en weet ik snel de zogenaamde “vinger op de zere plek te leggen”. Taboes doorbreken en bespreekbaar maken, dit is wat ik o.a. doe als gast docent voor actief burgerschap. Zo ontstaat er bij jongeren er een andere denkwijze en nieuwe inzichten over het leven, de maatschappij en over mens zijn.

Wat doe ik

  • Hypnotherapie gericht op stress, angst en trauma gerelateerde klachten.
  • Emotioneel lichaamswerk vanuit de integratieve visie wordt het lichaam benut als aangrijpingspunt voor verandering.
  • Voedingstherapie, Voeding kan psychische klachten heel stuk verminderen of zelfs geheel laten verdwijnen.

 

En verder

  • Wandel coaching, Motiverende gespreksvoering in een bosrijke omgeving.
  • Psychosociale begeleiding,Verbetering van stemming, toename van zelfwaardering, gevoel van controle, vermindering van psychische problemen (angst en spanning) en betere aanpassing aan de ziekte of stoornis.

 

Mijn opleidingen en daarmee mijn werkzaamheden zijn er volledig op gericht op jongeren te helpen die in de reguliere zorg nauwelijks aansluiting vinden. Waar ik me binnen Stichting Mirosa voornamelijk mee bezighoud:

Individuele coaching trajecten en(na) zorg trajecten

  • Begeleiding bij rehabilitatie en resocialisatie.
  • Aanbieden van psycho educatie, herstelgericht ondersteunende zorg ,begeleiden en coachen richting herstel, scholing of werk. Zowel individueel als in groepsverband. Dit vanuit humanistische en holistische visie.
  • Hulpverlening vanuit complementaire zorg.
  • Paramedisch Natuurgeneeskundig consult, Hypnotherapie ,voedingstherapie en emotioneel lichaamswerk.

 

Extra ondersteuning en psychosociale begeleiding

  • Hulp bieden bij ADD/ADHD/(C)PTTS, verslavingsproblematiek en traumaverwerking.

 

Erkend BATC Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut.

 

Deel deze pagina

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Twitter

Direct contact met Marie

Recente berichten