STICHTING MIROSA

Charlotte van Eekelen

Charlotte van Eekelen

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige/ begeleider

Wat maakt paardencoaching zo geschikt voor mensen met depressies, angsten en andere psychische klachten? 

Het grote voordeel van paardencoaching:  het zet je in het hier en nu. Dankzij het spiegelen van een paard word je ervan bewust hoe jij in het leven staat. Een paard geeft je zelfinzicht en je gebruikt alle zintuigen.Het paard spiegelt jouw gedrag zonder dat je erover hoeft te praten. Een sessie met paarden brengt je concentratie en ontspanning. Het is niet alleen maar praten maar vooral doen. Deze therapie kan je weer in balans brengen en positieve energie geven. Zo zet je weer een stap in juiste richting. 

Connect met Charlotte

Charlotte van Eekelen werkt sinds 2009 als coach en begeleider met paarden. Ze heeft zich in deze richting gespecialiseerd vanuit haar achtergrond als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ.
Nadat ze zelf een training met paarden deed, besefte ze dat dit was wat ze wilde. “Ik zag hoe paard en mens direct op elkaar reageren. Natuurlijk stel je als coach vragen. Maar door opdrachten uit te voeren met een paard krijg je niet alleen inzicht, maar ervaar je tegelijk hoe het ook anders kan. Ik vind dit nog elke keer fascinerend om mee te maken.”

Charlotte begon haar coachingspraktijk met paarden in 2009. Ze is gediplomeerd post-HBO-gediplomeerd coach bij HorSense en als gecertificeerd systeemcoach aangesloten bij Wind Organisatieontwikkeling.

Coaching met paarden is een effectieve aanpak bij allerlei obstakels in je leven:

-Stress en burn-out
-Angsten en depressie
-Verdriet, rouw en verlies
-Moeite met leidinggeven of opvoeden
-Communicatieproblemen
-Te weinig zelfvertrouwen, faalangst

Deel deze pagina

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Twitter

Direct contact met Charlotte

Recente berichten