STICHTING MIROSA

Werkwijze

WE ZIJN ER ZO LANG DAT NODIG IS

En we ondersteunen je op een manier die bij je past.

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

WERWIJZE

We hebben een praktijkruimte in Eindhoven. Daar ben je van harte welkom. We bieden hier verschillende therapieën en activiteiten aan. Maar als jij het nodig hebt dat we naar je toe komen, doen we dat natuurlijk ook!

Iedereen is anders. Elke situatie en elke behoefte is anders. We bieden daarom ook verschillende mogelijkheden aan. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Woonbegeleiding
 • Individuele begeleiding
 • Ambulante gezinsbegeleiding
 • WMO Jeugdhulp
 • Kickboxcoaching
 • Yoga
 • Mindfulness
 • Schrijven

DE 5 VAN MIROSA

Onze aanpak is anders. Anders dan je gewend bent van de meeste zorgverleners. Elke professional die bij Stichting Mirosa is aangesloten heeft een eigen specialisatie. Maar toch werken we veel samen. We hebben een paar stappen waar we ons aan vasthouden. De 5 van Mirosa. Daarover lees je hier meer.

INTAKE

Als jongere heb je hulp nodig. Je meldt jezelf aan bij ons of misschien heeft de gemeente dat gedaan. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op. We maken een eerste afspraak, de intake. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw reden van aanmelding. We maken een uitgebreid intakeverslag zodat jouw hulpvraag voor zowel jou als voor ons helder is.

PLAN VAN AANPAK

Na de intake maken we een document met daarin jouw persoonlijke doelen. Deze zijn gericht op jouw hulpvraag, jouw behoeften, de ondersteuning die je nodig hebt en de wensen die je hebt. Naar aanleiding hiervan maak je kennis met ons team. Na deze kennismaking wordt een individuele begeleider aan jou gekoppeld die het beste bij je past.

BEGELEIDING

Samen gaan we aan de slag. Met jouw individuele begeleider ga je werken aan jouw persoonlijke doelen. Op een manier die bij je past. Samen met jouw begeleider maak jij een nieuw levenspad. Samen ga je ervoor zorgen dat je weer stevig in je schoenen staat.

EVALUATIE

Tijdens de het hele traject van onze begeleiding krijg je te maken met evaluatie gesprekken. Hierin bespreken we hoe alles verloopt en is verlopen. Tijdens dit gesprek kijken we vooral naar

 • Wat gaat er goed?
 • Zijn er nog verbeterpunten
 • Waar liggen de groeimogelijkheden?

AFRONDING

We ronden het traject samen af als je doelen zijn bereikt:

Minder klachten
De klachten waarop het traject is gericht zijn verminderd.

Zelfredzaamheid is vergroot
Je hebt meer kracht gekregen. Je kunt beter zelfstandig functioneren.

Weerbaarheid en mondigheid toegenomen
Je bent mondiger en weerbaarder geworden. Je kunt voor jezelf opkomen en neemt je eigen beslissingen.

Zelfstandigheid is toegenomen

je kunt je zelfstandiger handhaven op gebieden zoals bijvoorbeeld wonen, werken, dagbesteding, financiën en relaties.

Project NLS

Misschien ken je Mirosa door Project NLS. Dit staat voor Nieuw LeiderSchap. Jongeren van nu zijn de nieuwe leiders van de toekomst. We kunnen niet allemaal president of directeur worden, maar we zijn wel allemaal belangrijk, en en leider op onze eigen manier. Project NLS helpt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun kracht te vinden. Hoe kun jij een leider zijn? Hoe kun jij belangrijk zijn voor de maatschappij en de mensen om je heen? Ook hier werken we samen om jou kracht te ontdekken, bijvoorbeeld door het maken van een ontmoetingskast.

Wil je hier meer over weten? Bel of kom even langs!

De professionals van Mirosa zijn er voor jou zolang als dat nodig is en kunnen je op alle levensgebieden ondersteunen. Als je het weer zelf kunt, laten we je niet zomaar los. Ook na je traject ben je altijd welkom!

Met onze manier van werken zijn we echt anders dan andere zorgaanbieders. We doen niets alleen, maar samen. Mirosa biedt een platform voor professionals om zich te laten zien en voor jongeren om passende hulp te zoeken. We blijven steeds kritisch kijken of we nog steeds doen wat goed is. Dat heet reflecteren. We zijn erg flexibel, waardoor we onze manier van werken heel gemakkelijk aan kunnen passen zodat we naast de client kunnen blijven staan.

DIRECT
CONTACT
MET
ONS

SAMEN STERK, SAMEN MIROSA

CONTACT

VRAAG HIER DIRECT EEN TERUG BELVERZOEK AAN