STICHTING MIROSA

Het laatste nieuws

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Aan Boord

Psychiater Furman (1998) vroeg aan een groep mensen die een moeilijke jeugd hebben gehad om hem te schrijven. Hem werd duidelijk dat mensen ongeveer alles kunnen overleven. Hij ontdekte dat als mensen hun verleden, inclusief ernstig leiden, als bron van kracht in plaats van zwakheid kunnen zien, mensen zichzelf kunnen respecteren en zichzelf trots kunnen voelen.

Our past story we can tell ourselves in many different ways. By paying attention to methods that have helped us survive, we can start respecting ourselves and reminiscing our difficult past with feeling of pride rather than regret.

Samenwerking

Stichting Mirosa en Stichting Be4you2 zijn beide jonge organisaties die zijn opgericht door mensen die in hun jeugd te maken hebben gehad met een problematische opvoedingssituatie en nu door middel van Peer to Peer educatie en hulpverlening, hun eigen ervaring inzetten om jongeren te helpen. Hierdoor wordt een situatie gecreëerd van transformeel leren. Niet alleen wordt er gewerkt aan het bieden van praktische hulp en versterken van verschillende vaardigheden, maar samen in een veilig sociaal netwerk van verschillende generaties van ervaringsdeskundigen worden de vaak negatief ingekleurde ervaringen van jongeren, geherwaardeerd zodat de jongere ze kan gaan gebruiken als bron van kracht en het geloof in eigen kunnen toeneemt. Daarnaast helpt met elkaar concrete stappen te ondernemen een eigen positieve en betekenisvolle toekomst op te bouwen. De wensen en de dromen van de jeugdigen vormen hier de leidraad van te nemen acties.

Uit eigen ervaring weten de ervaringscoaches dat alles begint met een eigen veilige plek: een woning, een sociaal netwerk dat je steunt, zodat hulp bij schulden en verwerking van trauma’s zodat mensen kunnen verder groeien. Of dit nu gaat om muzieklessen, weer naar school gaan of zelf werken als ervaringsdeskundige, is aan jeugdigen zelf.

Beide organisaties hebben een aanzuigende werking voor jeugdigen die hun geloof in de reguliere hulpverlening hebben verloren. Vaak gaat het om dak- en thuisloze jongeren die al op jonge leeftijd te maken hebben gekregen met jeugdhulp.

Stichting BE4YOU2 is er voor kinderen, jongeren en volwassen die als kind uit huis zijn geplaatst en dit gegeven een krachtige plek in hun leven willen geven. BE4YOU2 is er ook voor hulpverleners en leerkrachten die hieraan willen bijdragen. In de projecten van be4you2 staan levenservaring en het omzetten van deze ervaringen naar deskundigheid centraal. In het platform draagt een ieder vanuit eigen ervaring, perspectief en kennis bij aan de deskundigheidsbevordering van de ander

Uit eigen ervaring weten de ervaringscoaches dat alles begint met een eigen veilige plek: een woning, een sociaal netwerk dat je steunt, hulp bij schulden en verwerking van trauma’s zodat mensen kunnen verder groeien. Of dit nu gaat om muzieklessen, weer naar school gaan of zelf werken als ervaringsdeskundige, is aan jeugdigen zelf.

Beide organisaties hebben een aanzuigende werking voor jeugdigen die hun geloof in de reguliere hulpverlening hebben verloren. Vaak gaat het om dak- en thuisloze jongeren die al op jonge leeftijd te maken hebben gekregen met jeugdhulp.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Logo Origineel

Recente berichten

Snel contact

DIRECT CONTACT MET STICHTING MIROSA

MIROSA

Stichting Mirosa, een bijzondere samenwerking

ZORGAANBOD

Bekijk de verschillende mogelijkheden

CONTACT

Neem contact met ons op